Reševalna in varnostna oprema

Dejstvo je, da se prenekateri jadralec premalo zaveda zapletenosti in potencialnih nevarnosti v primeru porušitve jambora na razburkanem morju. Z leti je teh primerov čedalje več tudi na off-shore pomladnih in jesenskih regatah. Takrat je namreč zelo pomembno polomljen jambor, ki ogroža samo jadrnico, v kar najkrajšem času »odrezati«. Če na jadrnici takrat ni primernega orodja, je verjetnost, da nam bo uspelo jadrnico ohraniti nepoškodovano, zelo majhna. Posebej težko je prerezati debelejše jeklene žice in seveda palične pripone (rod-rigging).

Povpraševanje

Izberite produktno skupino:

Vaši podatki

Prosimo izpolnite polja in poslali vam bomo več informacij o izbrani produktni skupini. Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

ime*
priimek*
naslov
poštna št.
mesto / kraj
telefon*
e-mail*
komentar
Reckmann_logo

Reckmann hidravlični rezalniki

  

Reckmann ponuja celo paleto od majhnih priročnih modelov za rezanje žic debeline do 16mm in palic debeline do 11mm. Na voljo so tudi baterijski rezalniki, ki režejo palice do debeline 11mm.

Pri debelejših priponah (večje jadrnice) pa obstaja pri samem rezanju nevarnost poškodb, saj lahko pripona ko se sprosti udari in poškoduje posadko. Zato Reckmann ponuja rezalnike, ki omogoča uporabniku namestitev čeljusti na samo pripono, upravljanje s črpalko pa opravi z varne oddaljene pozicije; takšni rezalniki pridejo v poštev za palice debeline 11-20mm.

Reckmann je že 40 let eden vodilnih svetovnih proizvajalcev na področju visokotlačnih hidravličnih naprav. Svoje izkušnje in inovativnost zadnjih deset let intenzivno prenašajo tudi na področje navtike. Leta 2007 so predstavili dopolnjeno celovito ponudbo hidravličnih škarij za jamborne pripone.